Konference: Osobní údaje 2018 - Klíčová podzimní konference o GDPR
30. 11. 2017, Praha 1
09:00 - 14:00
+420 233 071 431
Partneři
Ve spolupráci s
Mediální partneři
Produkce

Hospodářské noviny a měsíčník Právní rádce pořádají jedinečnou konferenci k novému evropskému nařízení o ochraně osobních údajů.

  • Jaké jsou praktické zkušenosti z největších implementačních procesů?
  • Proč je GDPR příležitost, jak ušetřit?
  • A jaká jsou aktuální stanoviska dozorových orgánů na evropské úrovni?

Určeno pro:

zástupce bank, pojišťoven, energetických společností a dalších podniků, kterých se GDPR bezprostředně dotýká, majitele a jednatele společností, podnikové právníky, odborníky na ochranu dat, zástupce státní správy.

 

Akce není určena pro advokáty a zaměstnance právnických firem.

Program:

Moderuje Jaroslav Kramer, šéfredaktor měsíčníku Právní rádce, manažer B2B titulů, Economia, a.s.

08.30 - 09.00     Registrace a welcome coffee

09.00 - 09.30     Zahájení a úvodní slovo

  • Ivana Janů, předsedkyně, Úřad pro ochranu osobních údajů

09.30 - 10.10  GDPR prakticky a aktuálně

  • Michal Nulíček, Partner, specialista na osobní údaje, ROWAN LEGAL, advokátní kancelář s.r.o.

Evropské nařízení o ochraně osobních údajů neboli GDPR patří mezi nejskloňovanější zkratky tohoto roku. Tým ROWAN LEGAL se podílí na desítkách implementačních projektů – radíme klientům všech velikostí a z řady sektorů – např. z finančních služeb, energetiky, IT, e-commerce, ale i veřejně správy. Během našeho vystoupení Vám předáme naše rady, zkušenosti, ale upozorníme i na úskalí, kterým jsme museli čelit.

Jedním z těchto úskalí jsou nejasnosti ve výkladu některých ustanovení GDPR. Proto Vám také ukážeme, kde v zahraničí hledat tolik potřebné další informační zdroje a interpretace. Pokud budou již k dispozici, shrneme nejdůležitější dopady nových stanovisek Pracovní skupiny 29. A v neposlední řadě Vám zprostředkujeme postřehy z největší mezinárodní GDPR konference, pořádané asociací IAPP.

10.10 - 10.50  GDPR jako příležitost ušetřit

Provedení všech opatření, která lze odvodit z požadavků GDPR, může být velmi nákladné. Na základě zkušeností KPMG z již realizovaných projektů doporučíme, jak zvolit správnou a efektivní cestu a zároveň ušetřit.

10.50 - 11.00     Dotazy na dopolední řečníky

11.00 - 11.30     Coffeebreak

11.30 - 12.00  Řešení přehlížených aspektů GDPR

Mnoho organizací vnímá GDPR jako další soubor regulací s vysokými pokutami za jejich nedodržování. Zabezpečené úložiště, přístup a přenos osobních údajů jsou obecně uznávány jako klíčové komponenty úspěšného dodržování GDPR, ale dosažení tohoto cíle může být obtížné.

12.00 - 12:20  Fenomén souhlas, „tehdy“ a „teď“

  • Margit Doležalová, Data Protection Officer ČSOB a Předsedkyně Pracovní skupiny k GDPR v rámci České bankovní asociace

Hlavním cílem prezentace je poukázat na nadužívání souhlasů v případech, kde to nedává smysl a na negativní dopady a důsledky, které to může v praxi mít. Prezentace bude věnována i praktickým aspektům, jak by souhlas měl vypadat, co do obsahu a jaké formy získávání souhlasu lze zvolit a na co si dát pozor.

12:20 – 13.00  Panelová diskuse: Praktické příklady z největších implementačních procesů

Moderuje: Jaroslav Kramer, Economia

Panelisté:

13.00 - 14.00     Oběd v restauraci Grandior, networking

Přednášející:

Partneři akce:

Partneři

Ve spolupráci s

Mediální partneři

Produkce

Chcete zde vidět logo Vaší firmy?

Místo konání

Hotel Grandior - konferenční místnost Euforie
Na Poříčí 1052/42
Praha 1
zvětšit mapu

Kontakt

Denisa Schreiberová
Event Specialist
+420 233 071 431
denisa.schreiberova@economia.cz